Petronėlės duona

5,0020,00

SUDĖTIS:
Pilno grūdo ruginiai miltai, natūraliai brandintas raugas, vanduo, cukrus, druska, kmynai, ajerai.
Švelnaus skonio, saldžiarūgštė, plikyta, rankomis minkyta.

 

Išvalyti
Turime
R01

Aprašymas

Kepdami duoną mes naudojame Petronėlės Kurulienės receptą ir technologiją. Visame duonos kepimo procese vyrauja 100% rankų darbas.

Nuo 2000 metų kepame įvairių rūšių duoną, tačiau pamatėme, kad mūsų pirkėjas laukia tikros, tradicinės, natūralios, lietuviškos senovinės duonos. Todėl aplankėme Panevėžio rajono Miežiškių seniūnijos, garsėjančios puikiomis duonos kepėjomis, garsią gaspadinę bei dainininkę Petronėlę Kurulienę – Kuncytę, gimusią 1924 metais Nibragalio kaime, kur ji iki šiol gyvena ir įvairioms šventėms, taip pat ir sau, tebekepa duoną. Kepti duoną ji išmoko iš savo mamos Onos Kuncienės. Petronėlė Kurulienė savo duonos kepimo paslaptį atvėrė mums, atvežė savo raugo, kuris jau tiek daug laiko eina iš kartos į kartą, užmaišė duoną, kitą dieną iškepė. Todėl mes, norėdami įamžinti ir pagerbti senolę, atsidėkodami jai, savo duoną pavadinome Petronėlės vardu.

Petronėlės duona gavo kulinarinio paveldo sertifikatą.

 

Svoris 1 kg

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Petronėlės duona”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Paieška

Dalelė tradicijų ant Jūsų stalo.

Paieška

Dalelė tradicijų ant Jūsų stalo.