Apie mus

Dalelė tradicijų ant Jūsų stalo

Radviliškių kaimo kepykla

Radviliškių kaimo kepykloje kepta duona – dalelė tradicijų ant Jūsų stalo

 

Ragaudamas Radviliškių kaimo kepykloje keptos duonos, prisilieti prie tradicijų, pamatai banguojanti rugių lauką, pajunti sunkų artojo darbą, duonai kepti kūrenamos krosnies karštį, kepalą žegnojančios Motinos jaudulį, .. Kepyklos šeimininkai Audronė ir Albinas Kisieliai taip ir dirba – kad duona ant kasdienio stalo būtų maistas, pasotinantis ne tik kūną, bet ir sielą, o atriekta riekė- lyg malda, žyminti dienos pradžią, ir padėka už sėkmingą jos pabaigą. Todėl jų sodyboje Radviliškiuose ne tik kepama duona ir pyragai: duonos kepėjus iš visos Lietuvos kasmet sukviečia Duonos šventė, rengiamos edukacinės programos, kad žmonės iš arti pamatytų duonos kelionę nuo duonkubilio iki stalo, kiekvienas išsikeptų savo kepaliuką. Šeimininkų triūsą įprasmina sodyboje įrengtas Duonos kelio skulptūrų parkas, sukurtas tautodailininko Eduardo Tito.

Tradicinę lietuvišką kokybę vertinančius pirkėjus Radviliškių kaimo kepykla džiugina jau daugiau nei dvidešimt metų. 1996-aisiais Albino Kisielio tėviškėje įkūrusi kepyklą, šeima netruko atrasti savąjį verslo kelią – gaminti natūralius, šimtmečio išbandymus atlaikiusius produktus. Natūraliu raugu kildinta ąžuoliniame duonkubilyje, rankomis minkyta naminė duona įvertinta tautinio paveldo sertifikatu. Radviliškių kaimo kepyklos kepiniai kepami tik iš Lietuvoje užaugintų grūdų miltų, nenaudojami jokie sintetiniai priedai, tešlos kildikliai, nededami dažikliai. Ruginės duonos priedai natūralūs, įprasti lietuvio gomuriui: savame sode išauginti obuoliai, kmynai, kanapių sėklos, linų sėmenys.

Natūralus duonos raugas i Radviliškių kaimo kepyklą atkeliavo iš Nibragalio kaimo Miežiskių seniūnijos. Ieškodami, kas gali perduoti naminės duonos kepimo patirtį, A. ir A. Kisieliai aplankė 1924 metais gimusią ir iki šiol Nibragalyje tebegyvenančią kepėją Petronėlę Kurulienę – Kuncytę. Senolė dovanojo duonos raugo, pamokė duonos kepimo paslapčių, pati Radviliškiuose iškepė pirmąjį kepalą ir palaimino pokyčiams: „Darykit, vaikeliai, kaip išmanote”. Taip atsirado Petronėlės duona, kurį laiką buvusi Radviliškių kaimo kepyklos vizitine kortele, greitai įvertinta kulinarinio paveldo sertifikatu. Sumanių ir pokyčių nebijančių šeimininkų dėka asortimentą papildė Ruginė ūkininko, Senolių, Grūdėta rugine, Albino duona, pikantiško skonio mėgėjams – česnaku ir lašinukais gardinta duona vyrams, skaniam pokalbiui prie kavos – duona su vaisiais ,,Ponių džiaugsmas”. Laikydamiesi tradicinės krypties, Radviliškių duonos kepėjai nebijo ir eksperimentuoti, naudoti netikėtus pagardų derinius, todėl jų produkcijos asortimente sau tinkamą ras ir tradicinio skonio mėgėjai, ir mėgstantys naujoves pirkėjai. Pripažinimą pelnė ir šimtalapis, kepamas pagal tradicinį receptą, tik iš aukščiausios kokybės produktų – su naminiu sviestu, lietuviškais miltais, aguonomis. Kepėjų pastangas įvertino ekspertai: „šimtalapis” ir ruginių dribsnių lazdeles 2016 metų parodoje ,,Rinkis prekę lietuvišką” įvertinti aukso medaliais. Pagrindinius parodos ,,Agrobalt” apdovanojimus yra pelniusi Ruginė Ūkininko, ,,Petronėlės”, duona vyrams, kanapių sėklomis gardinta ,,Kanapėlė”. Tradicijas kepėjai išlaiko ir kepdami lietuvišką šakoti, gausus bandelių asortimentas, pirkėjų mėgstami vyniotiniai su naminiais džemais, pyragas su varške. Švenčių stalo gardėsis – naminis pyragas, gaminamas rauginant raugą, nenaudojant dirbtinių tešlos kildiklių.

Radviliškių kaime įsikūrusioje kepykloje darbuojasi Kisielių šeimos nariai ir per trisdešimt aplinkinių kaimų gyventojų, tad Panevėžio rajono pakraštyje esančios kepyklos plėtra prisideda prie vietinių žmonių užimtumo gerinimo. Jau ketverius metus Radviliškių kaimo kepykla atstovavo Lietuvai Briuselyje (Belgija) vykstančioje tarptautinėje duonos šventėje – lietuviškos duonos rūgštį labai palankiai vertina ir užsieniečiai. Duonos kepėjai įvertinti ir savame krašte: 2014-aisiais tradiciniuose verslo apdovanojimuose Radviliškių kaimo kepykla įvertinta kaip labiausiai Panevėžio rajoną garsinanti įmonė. Radviliškių kaimo kepyklos pavadinimas dažnai girdimas tarp Panevėžio rajono kultūros, žemdirbių, bendruomenių švenčių rėmėjų.

Radviliškių kaimo kepykloje ne tik kepama duona ir pyragai. Apie duonos kelią čia galima sužinoti edukacinėse programose, kur vaikai ir suaugusieji gali ir pamatyti kepimo procesą, ir kiekvienas išsikepti savąjį pagranduką.

Paragaukite Radviliškiuose keptų gaminių, apsilankykite Radviliškio kaimo kepykloje. Čia Jūsų laukia šviežia naminė duona ir svetingi šeimininkai Audronė ir Albinas Kisieliai.

Apie mus rašo –>

Mūsų apdovanojimai

Kiekvienas apdovanimas skatina eiti pirmyn ir toliau puoselėti lietuvišką paveldą ir tradicijas.

Radviliskiu kaimo kepykla apdovanojimai

PARODA "RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ 2016"

2016 spalio 7-9 dienomis Kauno “Žalgirio” arenoje surengtoje parodoje pirkėjams ir vertintojams pristatytų prekių puikavosi ir Krekenavos seniūnijos Radviliškių kaime esančioje kepykloje kepta produkcija. Radviliškių kaimo kepyklos šimtalapis ir ruginių dribsnių lazdelės įvertintos auksčiausiais parodos apdovanojimais – aukso medaliais.

Radviliskiu kaimo kepykla apdovanojimai

PARODA "RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ 2017"

2017 m. rugsėjo 29 – spalio 1 dienomis „Žalgirio” arenoje vyko 9-oji Lietuvoje gaminamų prekių ir teikiamų paslaugų pardoda „Rinkis prekę lietuvišką”. Mūsų kepyklos kepami „Grybukai” įvertinti aukščiausiu parodos apdovanojimu – aukso medaliu! Duonos riekelių rinkinys – parodos diplomu.

pusryciu duonele

AGROBALT PARODA 2018

Mūsų kepyklos produktas duonos rinkinys „Pusryčių duonelė” už originaliausią pakuotės dizainą gavo Agrobalt parodos aukso medalį. Laureato vardas „AgroBalt“ dalyviams yra laikomas aukščiausiu jų darbo įvertinimu.

metu moteris 2019

METŲ VERSLO MOTERS APDOVANOJIMAI

2019 m. kovo 18 d. Vyriausybėje Lietuvos metų verslininkės apdovanojimas įteiktas Panevėžio krašto šviesuolei, Radviliškių kaimo kepyklos šeimininkei Audronei Kisielienei.

Nors trumpam tapkite Radviliškių kaimo kepyklos svečiais

Šv. Agotos dieną minint

Paieška

Dalelė tradicijų ant Jūsų stalo.

Paieška

Dalelė tradicijų ant Jūsų stalo.